Hakkında Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın kapıları tasarruf yerına göre, rengine bakarak ya da modeline nazaran çeşitli sınıflandırmalara basıcı tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan sistem sınıflandırması süflidaki gibidir

Yangın kabil acil durumlarda dâhilen hoppa bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi normal durumlarda kapının açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma hail sıfır bu kilitler sadece yangının zararlı etkilerini içeriye hapseder.

Yangın Kapıları ısı ve tütün sızdırmadığı yürekin insanoğluın dumandan zehirlenmesine pürüz olan acil hesap kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse birlik cıvıl cıvıl olan binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.

Esrar geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını karışmak amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Bununla yan yana adidaki kriterlere iye olan yerlerde nazar boncuğu yangın çıkışı ya da yangın merdiveni ıztırari olarak olması ikrar edilir.

Yangın kapısı imalatı bilimsel bilgiler ışığında son teknolojik gelişmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Başkaca, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolayca açılabilir olmalıdır.

Yangın çıkış bapları yangın esnasinda duman sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir müddet dikilmek için örutubet taşımaktadır. Yangın çabucak alevlerin yayılmasına niçin olan sonuçsuz rahatışını keser ve insanların emin bir şekilde boşaltma edilmesini sağlar.

Metanet: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına nazaran belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Uygulamalarında kanatlardan biri durağan ötekisi hareketlidir. Mıhlı kanada ast üst sürgü ve dip cenah uygulandığı kadar, dikey panik pas uygulanarak her iki kanadın da aynı anda açılması katkısızlanarak daha aşkın Yangın Kapısı insanın intikaline yada tahliyesine olanak verir.

Bir yangın çıkış kapısının asli amacı, yangın yahut ayrıksı bir ivedili durumda hızlı ve kolaylık bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Birincil amacı yangının yayılmasını karşılamak değildir (fakat bazı yangın çıkış kapıları her ikisini de yapacak şekilde mutasavvertır).

Montaj esnasında geçerli sıvı conta ile Alfa Door yangın kapıları zehirli gaz yağı ve çeşitli kimyevi sızıntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Yangın merdiveni kapısına hiçbir şekilde kilit takılamaz. Bazı binalar kullanma saatleri haricinde böyle bir yolu tercih edebilmektedir. Temelı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek üzere yangın bapları kilitlenebilmektedir.

Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki bütün insanoğluın en hızlı ve katkısızlıklı şekilde binadan ayrılmalarını kamçılamak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Report this wiki page